Inzameling voedselbank 1 en 8 december

Bethelkerk zamelt in voor de Voedselbank

Misschien al druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Meer dan 210 gezinnen, waaronder 300 kinderen zijn al blij als zij de basale levensmiddelen in huis hebben en zijn afhankelijk van de voedselbank. Ook wij doen mee met de gezamenlijke inzameling in Maassluis. Let op: de inzamelacties bij de supermarkten in Maassluis gaan naar de Regionale Voedselbank in Rotterdam.  Maassluis krijgt daar een beperkt deel van. .

Nog steeds leven er  gezinnen in Maassluis langdurig of voor het eerst dag in dag uit in armoede (klik op armoede voor meer informatie). Vooral kinderen, eenoudergezinnen, alleenstaanden en mensen met een bijstandsuitkering hebben het moeilijk. Gezinnen met een laag inkomen hebben gemiddeld per dag, per persoon zo’n 15 euro (incl. vaste lasten) te besteden en dat is bar weinig. In Maassluis levert de voedselbank aan 710 mensen een (groot) aandeel in hun dagelijks maaltijden.

Het percentage kinderen dat in armoede leeft, is in Maassluis bijna 50% hoger dan gemiddeld in Nederland. 

Wat betekent opgroeien in armoede voor kinderen en de gezinnen waarin ze leven?
Kinderen tot 3 jaar die opgroeien in armoede zijn vaker onveilig gehecht, er zijn meer psychosociale problemen. Armoede vergroot de kans op het verlaten van school zonder diploma’s. Hoe langer een gezin in armoede leeft, hoe meer gevoelens van angst, afhankelijk-zijn en ongelukkig-zijn. Stress overheerst. Armoede kan leiden tot sociaal isolement door uitsluiting bij activiteiten.

“Armoede is een dagtaak. Daar sta je mee op en ga je mee naar bed. Al die zorgen laten je niet los.”
U kunt een verschil maken door op zondag 1 en 8 december voor en na de kerkdiensten levensmiddelen in te leveren.  De artikelen kunnen natuurlijk ook gebracht worden bij de voedselbank zelf. Elke vrijdag is daar gelegenheid voor.

Als u niet in de gelegenheid bent naar de inzamelingspunten te komen dan zijn wij uiteraard ook heel blij met een gift op het rekeningnummer van de Stichting Voedselbank Maassluis  IBAN  : NL64INGB0001210107 met de vermelding kerstgift.

Op 1 en 8 december kunt u uw boodschappen neerzetten in de zaal naast de kerk. Wij zorgen ervoor dat de spullen bij de voedselbank komen.

Levensmiddelen die nog een tijdje houdbaar zijn zoals:
Koffie, thee, rijst, macaroni, saus, etc.

Producten voor persoonlijke hygiëne zoals:
Shampoo, deodorant, zeep, etc.

Huishoudelijke producten, zoals:
Wasmiddel, schoonmaakmiddelen, etc.

Speciale producten, zoals:
Babyvoeding, papieren luiers, overige babyproducten als doekjes, olie, etc.

Overige gebruiksartikelen die u kunt bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *