Week van gebed

Op 19 januari start landelijk, en ook in Maassluis de week van gebed. Op vrijdagavond 24 januari bent u welkom in 19.30 uur in de Bethelkerk. Het thema is “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons” . In Maassluis doen we als kerken al jaren actief mee aan de week van gebed.
En er zullen weer veel inspirerende bijeenkomsten passeren: De gezamenlijke startdienst op zondag 19 januari, een gebedswandeling, een kinderbijeenkomst, creatieve gebedsvormen, samen en/of alleen bidden. Geen bijeenkomst is hetzelfde, want er is veel ruimte voor de eigenheid van de verschillende kerken. Maar tegelijkertijd is er de verbinding van het samen bidden en gericht zijn op God. We bidden met en voor elkaar, voor onze stad,
 
In het Bijbelboek Handelingen 28 wordt over deze buitengewone vriendelijkheid geschreven.
Een groep christenen in Malta reikte dit thema aan. Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken van Malta“. Het thema ‘Buitengewoon’ ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.”
“Het unieke aan dit thema is dat het ons niet alleen oproept tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook uitdaagt om te durven ontvangen van mensen die anders zijn dan wij. Die uitdaging past goed bij de Week van Gebed voor de eenheid. Wanneer we de ander zien als bedreiging, komen we niet tot ontmoeting en zeker niet tot het vieren van eenheid.”
 
Onze plaatsgenoot Steph van Namen weet uit eigen ervaring hoe het is om gestrande bootvluchtelingen met vriendelijkheid tegemoet te treden. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomst op 19 januari zal hij rondom de collecte, foto’s en verhalen met ons delen van zijn recente bezoek aan kamp Moria.
 
Daarnaast kan deze week ook de aanzet zijn (voor het eerst of opnieuw) tot het ontmoeten van christenen. Doet u/jij toch ook (voor het eerst) mee? In ieder geval welkom op vrijdag 24 januari D.V.?   Dan is de bijeenkomst in ons kerkgebouw.
 
Er wordt gebruik gemaakt van een boekje voor de hele week. Klik HIER  om deze vast in te zien. 
 
Zondag 19 januari
10.00 uur – Oecumenische startviering in de Immanuëlkerk
Maandag 20 januari
09.00 uur – Lauden (ochtendgebed) in de Petrus en Pauluskerk
19.30 uur – Leger des Heils
Dinsdag 21 januari
19.30 uur – EGMA Maranathakerk
Woensdag 22 januari
07.00 uur – Bidden voor de stad, NGK de Ark
14.00 uur – KIDS-MIDDAG EGMA Maranathakerk
19.30 uur – PRAYER NIGHT door de jeugd van NGK de Ark
Donderdag 23 januari
19.30 uur – Hervormde Gemeente Groote Kerk
Vrijdag 24 januari
09.00 uur – Gebedswandeling door de stad, startpunt De Ark
19.30 uur – CGK Bethelkerk
Zaterdag 25 januari
19.30 uur – Petrus en Pauluskerk
Zondag 26 januari
19.30 uur – GKV Het Kompas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *