Lege schappen in de voedselbank! [lees meer…]

Lege schappen in de voedselbank! Diaconie start maandelijkse inzameling

Lege kasten, lege planken. Dat is het trieste beeld van de laatste weken bij de voedselbank. Er is onvoldoende voorraad en toelevering om de cliënten te helpen aan een voldoende en gevarieerd boodschappenpakket.  De vrijdag na Hemelvaart moest de Voedselbank zelfs dicht blijven omdat er bijna geen eten en spullen meer waren om uit te delen.

Stelt u zich voor: er komen 300 gezinnen bij ons, elke vrijdag. Dat betekent dat van één productsoort ca. 400 stuks, als er maatwerk geleverd wordt, beschikbaar moet zijn. En dan gaat het hard, heel hard!

Een grote oorzaak is het steeds duurzamer wordende beleid van supermarkten, bakkerijen etc. Dat is natuurlijk heel fijn, maar dit betekent ook dat de product- donaties aan de voedselbank minder worden.

We kunnen en willen niet blijven wachten tot de grote kerstactie, hoe fijn die ook was en zeker nodig zal blijven. En de opbrengst van het verjaardagsfonds gaat ook  naar de Voedselbank.  Hoe fijn ook!

Iedere eerste zondag van de maand staan er kratten achter in de kerk. Hier mogen de boodschappen in en de diaconie zorgt dat alles bij de Voedselbank wordt ingeleverd.

Zondag na de dienst koffiedrinken met wat lekkers erbij…… hoe gewoon vinden we dat. Maar besef dat “iets bij de koffie” niet voor iedereen “gewoon “is weggelegd. Met producten kan men bij de Voedselbank de voorraad aanvullen en met een gift ( kan via de diaconie) kunnen ze doelgericht inkopen. Geef gul en met regelmaat.

De diaconie

DRINGEND: Olie, thee, broodbeleg, koffie, spaghetti, biscuit, beschuit.